גבינה כמו "ריקוטה" עם עשבי תיבול

לכמות של כ 1/2 קילו גבינה 

יש להכין מראש

- את כל המרכיבים זה לצד זה 

- כף מסננת / כף עם חורים 

- כלי לאיסוף הגבינה עם מסננת 

- עשבי תיבול עירית, שום, אורגנו, בזיליקום, עגבניות יבשות,

   זיתים וכיד הדמיון 

המצרכים ואופן הכנה לפי השלבים

3 ליטר חלב 3% בשקית

שמים בסיר רחב וגדול את החלב מהשקיות

מחממים את החלב ל 90º (סף רתיחה)

1 גביע יוגורט

מוסיפים את היוגורט ומערבבים עד שהטמפרטורה מגיעה שוב ל 90º.

¾ כוס חומץ רגיל

90 גרם מלח =  (6 כפות מדידה)

שופכים את החומץ בטיפטופים ובזהירות

(*בשלב זה החלב מתפרק ונהפך לגושים ופירורים)

מערבבים בכף עם חורים (מסננת) דוחפים את הגושים לדפנות הסיר.

במקביל מוסיפים את המלח ומערבבים בעדינות עד להטמעה, מסירים מהאש.

מכינים מראש את התיבול

עשבי תיבול כמו עירית, שום, אורגנו, בזיליקום, עגבניות יבשות, זיתים

אוספים את "גושי" הגבינה ומעבירים לכלי עם מסננת או בד כמו חיתול למחצית הכלי,

עוצרים, שמים שכבת עשבי תיבול לפי הצורך וממשיכים למלא את הכלי בגבינה ולסגור את הכלי.

מניחים בחוץ כשעה כשמידי פעם מסננים את הכלי מהצטברות הנוזלים שהגבינה מגירה.

ניתן לאכול מהגבינה כשהיא בטמפרטורת החדר.

הגבינה נשמרת במקרר כ 3-4 ימים

ישראלה אנג'ל לוי - קונדיטורית בוטיק בהתאמה אישית

נייד: 050-6559606 | מייל: israela@netvision.net.il

האתר עוצב ונבנה על ידי

אונליין שמונליין